Balade Sous-Marine

Stel je eens voor: felgekleurde illustraties die gigantische zwemmers voorstellen, gedrukt op transparante folie en aangebracht op de glazen luifel van 1000 m² op het Flageyplein. De beelden symboliseren het water, de tram- en bushaltes in de wijk.

© Souvenirs du Futur - 2023

Mobirise

Het werk verbeeldt verschillende spelletjes aan de waterkant. Daarbij zal het licht van de zon gekleurde schaduwen op de grond projecteren. Gebruik je verbeelding, laat je gevoel voor esthetiek en kunst spreken.

Mobirise

Wie kent het Flageyplein niet?
Door de jaren heen transformeerde een deel van de Grote Vijver in het Flageyplein, de ontmoetingsplek die deel uitmaakt van het dagdagelijkse leven van zovele Brusselaars. Toch blijft de aanwezigheid van water een constante, zo zijn er fonteinen op het plein. Dat is wat de overkapping van de tram/bushalte Flagey voorstelt, en wat dit project in de verf wil zetten.

Mobirise

"Balade Sous-Marine" of "Onderzeese Wandeling" wil een zwemscène aanbrengen op het glazen oppervlak van de overkapping van de bus-/tramhalte op het Flageyplein en zo een symbolische uitbreiding van de vijvers van Elsene realiseren. De badscène, geïllustreerd door Julia Eva Perez, is geproduceerd op transparante en zelfklevende technische folie, in kleur gedrukt, gelamineerd en bijgesneden. Het werk zal een uitnodiging zijn om te ontsnappen aan het soms grijze dagelijkse leven.

Door middel van natuurlijk licht of kunstlicht, zal een zonnige vibe en gelach de ruimte onder en
rond de luifel overspoelen met kleur.

Mobirise Mobirise

Het werk zou zo'n 6 maanden in het straatbeeld blijven. Met wat onderhoud kan de levensduur zelfs verlengd worden tot 2/3 jaar, eventueel met veranderingen in de afbeeldingen. Zo wordt het een ontwikkelend werk dat de mensen die er hun toevlucht zoeken, blijft verrassen!

Bedankt aan onze partners

Jane Arkell
Grégoire Beckers
Bernadette
Jules Co
Xandra Deep
Elisabeth Djan
Christos Doulkeridis
Ema ✩
Gin Emen
Alexandre Ferreira
Far Flamme
Rosalba Galatello
Igor Robinet
Dominique Janne, NOVO
Yoko Kanno
Valérie La Fontaine
Frank Maureau
Grégory Monfort
Rick Namichaux
Lolita Sarah Lisa Schleret
Milai Loulou Schleret
Fanny Steen
Famille Toft-Nielsen